Академик Гълъбов каза през БЛИЦ тежката си дума за битката с COVID и озоновите кабини!

Posted on
„Ефектът на озона като дезинфектант спрямо микроби и вируси бе доказан в редица публикации в международен план. На тази основа бе създадена кабина, т.нар. модулна озонова кабина за висока дезинфекция, която, поставена във входовете на болнични заведения (евент. на определени сектори в тях), в учреждения и заводи, осигурява надеждна ефективна дезинфекция – за профилактика на микробни и вирусни инфекции. Тя е с доказана ефикасност COVID-19, но ще гарантира защита и срещу други вирусни и бактериални инфекции – грип, различни видове шарки, херпес симплекс, парагрип, респираторно-синцитиална инфекция, летните ентеровирусни инфекции и други чревни инфекции (ротавирусни, калицивирусни, аденовирусни и др.), коклюш и други.

 

Прочети повече в Blitz.bg: Един от водещите вирусолози у нас академик Ангел Гълъбов коментира специално за БЛИЦ кои са полезните превантивни мерки в битката срещу COVID.

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/akademik-glbov-kaza-prez-blits-tezhkata-si-duma-za-bitkata-s-covid-i-ozonovite-kabini_news747006.html