ОЗОНО терапияТА – с могъща лечебна сила

Posted on

Кислородът се е използвал за лечение в медицината от дълги години и по точно формата на кислорода – озон (О3). Озонът е вторичен продукт на кислорода (О2), който се среща в природата и представлява химическо съединение, което се състои от 3 кислородни атома и е силен оксидиращ елемент и дезинфектант.

Изследването му започва още през 1785 година, като Озонът се използва и за дезинфекция на водите за пиене. Озонираната вода често се прилага и за медицински цели за жабурене, поглъщане, капково приложение в носа и ушите, рани, вагинални промивки, клизми или коло-хидротерапия.

Използването на Озона при различни видове терапии много застъпено. Той е имуномодулатор и има силни болкоуспокояващи свойства. Озоновата терапия почиства и стерилизира, като унищожава с бактериите, с които влиза в контакт. Тази терапия е ценна за третирането на много симптоми и заболявания, като в същото време се характеризира с антиоксидантни, както и антибактериални и антигъбични свойства. Озоновата терапия има положителен ефект при гангрени, диабет и лоша циркулация. Благодарение на свойствата на озона, неговото действие се разпределя в три терапевтични сфери – циркулаторни разстройства; заболявания, предизвикани от вируси, като хепатит и херпес и инфектирани рани и възпалителни процеси, изгаряния и гъбични инфекции.

Сега озоновите терапии се предпочитат от все повече хора, тъй като не се наблюдават никакви странични ефекти по време на протичането им и след това. Тези терапии не са панацея, но трябва да се признае тяхната ефективност без характерните за медикаментите странични ефекти и риска, и травмата от хирургическите интервенции. Това е една алтернативна терапия, която ефективно може да се комбинира с всички останали форми на конвенционалната медицина.

На малко по-задълбочено ниво, озонът и по-специално био оксидативните терапии, действат по следния начин:
• Стимулират продукцията на бели кръвни телца, които се борят с инфекциите;
• Увеличават кислорода и хемоглобиновите дисасоциации, като по този начин увеличават количествата на кислорода от кръвта към клетките;
• Увеличават еластичността на мембраните на червените кръвни телца, увеличавайки и гъвкавостта и ефективността им;
• Увеличават продукцията на интерферон и на тумор некрозни фактори, които използва тялото за борба с инфекциите и рака;
• Повишават ефективността на антиоксидантната ензимна система, която отстранява излишните свободни радикали от тялото;
• Повишават тъканната оксидация, като носят подобрение в общото състояние на пациентите.

А сега ще ви запознаем малко по-подробно с различните озонови терапии, на които може да се подложите в зависимост от проблемите, които имате.

Озона унищожава бактериалните, гъбичните, паразитните и/или други микроорганизми в кръвния поток, като достига всички органи, прониква във всички тъкани, включително костите и пресича кръвно/мозъчната бариера по изключително ефективен начин. Този кислород има способността да прочиства на клетъчно ниво, като стимулира собствените механизми на клетъчна регенерация.