Как работи озоновата система?

Озонът е един от газовете с най-висока окислителна способност, окислява клетъчните мембрани на вредните бактерии и клетки, което води до унищожаване на вредните микроби. Окислява обвивките на вирусите и ги неутрализира.

Доказано е чрез експерименти, че вирусите на базата на липиди (масло) са по-чувствителни към озона. Както е известно, вирусът COVID е вирус на маслена основа и той може да бъде унищожен с ефективност, близка до 100%, като се използва озон.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Разбира се, дезинфекционната кабина не е единствената превенция за коронавирус (Covid). За ефективната борба с епидемията е много важно спазването на разпоредбите на МЗ. Най-добрият начин за предотвратяване на огнището и заобикаляне на този процес с минимални щети е да се избегне разпространение на вируса. Трябва да се вземат всички необходими превантивни мерки, за да се предотврати достигането на COVID до работното Ви място в последствие тези мерки предотвратяват или забавят разпространението на COVID.

МЕТОДИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО ВРЕМЕ НА ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДРЕДЕНИ ПО ТАКЪВ НАЧИН, ЧЕ ДА НЯМАТ ФИЗИЧЕСКИ КОНТАКТ. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ МЕРКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТДЕЛНО.

АКО ПРОСЛЕДИМ И ОПИШЕМ ПРОЦЕСА С КРАТКИ ЕЛЕМЕНТИ, БИ ИЗГЛЕЖДАЛО ТАКА:

1 Здрава бактериална клетка Bacillus.
2 Озонът влиза в контакт с клетъчната стена, клетъчните стени са жизненоважни за бактериите, тъй като бактериите запазват формата си благодарение на тази структура.
3 Когато озонът контактува с клетъчната стена, се получава окислително спукване.
4 Докато молекулите на озона взаимодействат с клетъчните стени, клетъчната стена започва да се разкъсва.
5 Озоновите молекули продължават да правят дупки в клетъчната стена като бактериите стават все по-слаби и неустойчиви .
6 Бактериалната клетка се разсейва и напълно се разпада след следващата поредна унищожителна окислителна експлозия. Този процес отнема само 5-10 секунди

На снимката можете да видите как бактерията се унищожава от озон. При вирусите този процес протича много по-бързо. Вирусите са много по-малки от бактериите и тяхната структура е по-устойчива. Озонът, който контактува с структурата на вируса, създава окислителна експлозия, нарушава структурата на вируса и той губи своята функция.