Ефекти на озона върху COVID

Озонът е уникално антимикробно средство. Всъщност това е най-агресивното окисляване за антимикробно средство, известно на човека.

За разлика от много други технологии за дезинфекция при унищожаването на клетката тя се преобразува обратно в кислород, който е много доброкачествен отпадъчен продукт. Озонът се генерира на място и по този начин има по-малко проблеми с безопасността доставка и обработка.

СЛЕД ОЗОНИРАНЕТО НЯМА ПОВТОРЕН ПРИРАСТ НА МИКРООРГАНИЗМИ.

Озонът е един от газовете с най-висока окислителна способност, окислява клетъчните мембрани на вредните бактерии и клетки, което води до унищожаване на вредните микроби. Окислява обвивките на вирусите и ги неутрализира.

АКО ПРОСЛЕДИМ И ОПИШЕМ ПРОЦЕСА С КРАТКИ ЕЛЕМЕНТИ, БИ ИЗГЛЕЖДАЛО ТАКА:

1. Здрава бактериална клетка Bacillus.
2. Озонът влиза в контакт с клетъчната стена, клетъчните стени са жизненоважни за бактериите, тъй като бактериите запазват формата си благодарение на тази структура.
3. Когато озонът контактува с клетъчната стена, се получава окислително спукване. 4. Докато молекулите на озона взаимодействат с клетъчните стени, клетъчната стена започва да се разкъсва.
5. Озоновите молекули продължават да правят дупки в клетъчната стена като бактериите стават все по-слаби и неустойчиви .
6. Бактериалната клетка се разсейва и напълно се разпада след следващата поредна унищожител-на окислителна експлозия. Този процес отнема само 5-10 секунди

На снимката можете да видите как бактерията се унищожава от озон. При вирусите този процес протича много по-бързо. Вирусите са много по-малки от бактериите и тяхната структура е по-устойчива. Озонът, който контактува с структурата на вируса, създава окислителна експлозия, нарушава структурата на вируса и той губи своята функция.